Jdi na obsah Jdi na menu
 


každá rada drahá...........

Ahojík, vítejte na této stránce :-)

Již dlouho si říkám, že takovou stránku udělám....... proč?

Na památku našim předkům třebas. Maminkám, babičkám,tatínkům nebo třebas i dědečkům  no prostě všem  co si je pořád nosíme v srdíčku :-)

Měli spoustu moudra které nám chtěli předat, ať už úspěšně či nikoliv. :-)

Mám tady po mamince takovej černej notýsek, do kterého si zapisovala recepty a různé "vychytávky", no a o ně bych se chtěl podělit. Třebas si taky něco pamatujete, tak to sem písněte ne? Víte jak se to říká....... každá rada drahá :-)

No a hned několik rad bych tu měl :-)

 Jak na skvrny od rezu

Skvrny od rezu pokapeme citrónovou šťávou a držíme chvíli nad vařící vodou nebo je pokapeme citrónovou šťávou a dobře navlhčíme vodou. Můžeme také natáhnout látku nad párou, poskvrněná místa navlhčit, posypat krystalky kyseliny šťavelové nebo štavelovou solí (říká se jí jetelová sůl a měla by se sehnat v lékárně) a za malou chvliku hned proprat v čisté vodě. Do lázně je dobré přidat několik kapek čpavku, aby se odstranily zbytky kyseliny.

Při pečení sekané celou potřít hořčicí. Nepraskne a je chutná

Do třeného těsta dát kousíček droždí - neklesne (dorty, bábovka)

Na obalení řízků přidat trochu piva - jsou chutnější


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jak na slimáky

ejimz,21. 2. 2011 22:58

Do vydlabané půlky melounu nalijeme pivo, namočíme celý vnitřek a položíme ten pivní rybníček večer do místa, kde ti milí drobečkové vylézají, nebo kde jim chutná náš salátek, kytičky a podobně. O půl deváté večer se začínají houfovat a předhánějí se,kdo víc sežere. Móóóóc jim to chutná, takže zapomenou na kytičky, opijí se do němoty a spadnou do pivního
rybníčku. Odtamtud už NIKDY(!) nevylezou, protože je nadobro po nich. Ráno se budete divit! Lze nechat 2-3 dny, mezitím sníte další meloun..... dílo se opakuje. Nebolí z toho záda, jíte pořád melouny, hubnete a užíváte si sluníčka.

P.S. vyzkoušeli jsme, funguje to super !!! Žádný zbytkový jed v půdě, obava z otrávení psů a koček.!!!! Žádné parazity z vnitřností slimáků (fasciolopsis buski) rozložených nejrůznějšími jedy!!
Naše kytičky si zaslouží kvést.A slimáci jdou na pivo,tak proč si lecos neusnadnit že ?